Gastgezinnen

Wij zijn regelmatige opzoek naar gastgezinnen voor onze hondjes!
Een super leuk concept waarbij op een laagdrempelige manier geproefd kan worden van het fokkerschap.
Deze regeling treffen wij enkel met teefjes.

Hoe werkt het?

Wanneer je als gastgezin functioneert zit er verschil tussen een teef en een reu;

 

Teef: de pup wordt aangeschaft voor de prijs van een standaard gezinshond. Als de hond na een jaar geschikt blijkt voor de fok zal zij maximaal 5 nestjes hebben, daarna gaat zij met 'pensioen'. Voldoet de hond niet aan de gezondheidstesten is dat uiteraard geen probleem en hebben jullie een prima gezinshond. Dit betekent niet dat er iets mis is met jouw hondje, voor de fok gelden nu eenmaal strenge eisen. 


In deze periodes zal de hond gedurende de laatste week van de dracht bij ons zijn t/m +- 8 weken na de geboorte van de pups. Ze gaat dus eens in het jaar een aantal weekjes uit logeren. Per pup krijgen jullie een vergoeding waardoor je als het ware het aankoopbedrag terug kunt verdienen. Alle normale kosten zoals voer, cursus, ontwormen, ontvlooien, trimmen en dierenarts (vaccinaties) komen voor rekening van het gastgezin.
Alle fok-gerelateerde kosten zijn voor rekening van de fokker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezondheidstesten en dekkingskosten.


Uiteraard is een goede klik vereist en zullen we met een zekere regelmaat contact houden, zodat de hond gewend blijft aan ons gezin en onze honden. Het gastgezin wordt uitgebreid betrokken in het dekkingsproces en mag natuurlijk vaak langskomen als er pups zijn!

 

Reu: de pup wordt aangeschaft voor de prijs van een standaard gezinshond. Als de hond na een jaar geschikt blijkt te zijn voor de fok zullen wij dat mededelen aan onze collega fokkers. Voldoet de hond niet aan de gezondheidstesten is dat uiteraard geen probleem en hebben jullie een prima gezinshond. Dit betekent niet dat er iets mis is met jouw hondje, voor de fok gelden nu eenmaal strenge eisen. 

 

Met een fokreu wordt gewerkt op oproepbasis; zodra wij een aanvraag hebben communiceren wij dit aan het gastgezin en wordt jullie gevraagd de reu op de afgesproken dag langs te brengen en vervolgens weer op te halen. Het dekken doen wij uiteraard :)


Per dekking krijgt het gastgezin een vergoeding zonder limiet.

Uiteraard is een goede klik vereist en zullen we met een zekere regelmaat contact houden, zodat de hond gewend blijft aan ons gezin en onze honden.

 

Bij interesse of verdere vragen horen wij het graag via de mail!